Ann wordt geboren in Vilvoorde (België) en is vanaf zeer jonge leeftijd reeds gepassioneerd door muziek. Op 7-jarige leeftijd is ze onafscheidelijk van haar viool en voelt ze zich thuis op een podium. Haar tienerjaren brengt ze door in het Mechelse Stedelijk Conservatorium waar ze vioolessen neemt bij Frans Vos en kamermuziek volgt bij Florent Van de Vondel. Tijdens deze periode neemt ze met succes deel aan de Herman Krebbers-wedstrijd voor viool en behaalt ze de eerste prijs in de Willem Kerstens kamermuziekwedstrijd. Ann krijgt daardoor ook de kans om als soliste met verschillende orkesten te werken en doet zo ruime orkestervaring op.

 

Op 17-jarige leeftijd kiest ze voor het Lemmensinstituut te Leuven om haar hogere studies aan te vatten. Ze studeert viool bij Elisa Kawaguti en neemt zanglessen bij Dina Grosberger. In 2004 haalt ze haar Master (magna cum laude) en zet haar studie verder voor barokviool aan het Brusselse Conservatorium bij Sigiswald Kuijken. Ze eindigt haar specialisatie in de historische uitvoeringspraktijk met een volgende Master (magna cum laude) en krijgt de Ingeborg Köberle -prijs, jaarlijks uitgereikt door het Brusselse Conservatorium aan de twee meest beloftevolle studenten.

 

Tijdens haar beide studies volgt ze masterclasses bij Johannes Leertouwer en RyoTerakado voor barokviool en Rainer Hofmann voor kamermuziek.

 

Ann is de afgelopen jaren een veel gevraagde soliste en kamermusicus op internationale podia van Mexico tot Japan. Met La Petite Bande speelde ze onder meer Bach's vioolconcerti en Mozart's Symphonie Concertante. Met Il Fondamento soleerde ze in het vioolconcerto van Mendelssohn.

 

Verder werkt ze regelmatig samen met verschillende gerenommeerde ensembles, zoals La Petite Bande (Sigiswald Kuijken), Europa Galante (Fabio Biondi), Il Fondamento (Paul Dombrecht), Concert Royal Köln (Karla Schröter), Il Gardellino (Marcel Ponseele).

 

Sinds 2013 is Ann concertmeester van het Duitse orkest Concerto Foscari (Hannover) en is ze vaak aan het werk te zien in duo met Luc De Vos (piano) en met het strijkkwartet Quatuor a4.

 

Sinds enkele jaren doet ze onderzoek naar de uitvoeringspraktijk in de Romantiek. Dat is ook het onderwerp van haar PhD, dat ze in september 2019aan de UGent verkreeg.

Contact & Booking

 

cnopann@gmail.com

Follow Me

  • Facebook Clean Grey
  • YouTube Clean Grey

© 2023 by The Silent South. Proudly created with Wix.com